ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
www.manduladesszert.hu

Hatályos: 2021. június 23-tól visszavonásig

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Mandula Desszertstúdió (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által
a manduladesszert.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Megrendelő a továbbiakban együttesen: Felek).

Kérjük, hogy az Általános Szerződési Feltételeket szíveskedjen átolvasni megrendelés előtt. Amennyiben jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a termékekkel, a megrendelés vagy a szállítás menetével kapcsolatban kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbiakban megadott elérhetőségek egyikén.

A www.manduladesszert.hu honlapot üzemeltető vállalkozás adatai

Név: Mandula Desszertstúdió Betéti Társaság
Székhely: 2040 Budaörs, Jókai u. 7/b.
Telephely: 1112 Budapest, Meredek u. 4. fszt 1.
Cégjegyzékszám: 13-06-072781 (Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága)
Adószám: 27897942-1-13
E-mail: info@manduladesszert.hu
Telefon: +36 20 6105211
Honlap: www.manduladesszert.hu
Facebook: www.facebook.com/manduladesszertstudio
Instagram: www.instagram.com/manduladesszert/

Általános információk

Az általunk készített termékek a HCCP előírásainak megfelelő tortaműhelyben készülnek. Nem vagyunk gluténmentes műhely, tekintettel erre gluténmentes termékeket nem készítünk a keresztszennyeződések elkerülése érdekében. Termékeinket a legmagasabb minőségű alapanyagokból készítjük. Nem tartunk készleten süteményeket, minden termékünket frissen készítjük az egyedi megrendelést követően.

Stúdiónk átvételi pontként működik, nem cukrászdaként. A megrendelt termékek átvétele előre egyeztetett időpontban történik a 1112 Budapest, Meredek utca 4. fszt. 1. szám alatti stúdiónkban. A stúdióban helyben fogyasztásra nincsen lehetőség. Csak elvitelre készítjük termékeinket.

Helyszínre történő szállítást csak esküvői megrendelések esetén vállalunk.

Kekszek megrendelésénél lehetőség van postai úton történő kézbesítésre is törékeny csomagként.

Minőségmegőrzési idők

 • torták és sütemények (macaron, tarte, cupcake, cake pop, stb.) 48 óráig őrzik meg minőségüket 0 °C és +5°C közötti hűtőben tárolva,
 • mézeskekszek 3 hónapig, linzerkekszek 30 napig száraz helyen, eredeti csomagolásban tárolva

Az ettől eltérő tárolásért és fogyasztásért nem vállalunk felelősséget.

Allergének

A torták, sütemények tartalmazhatnak allergéneket (diófélék, tojás, tejtermék, glutén, stb). A termékekben lévő allergénekről tájékoztatjuk a Megrendelőt. Amennyiben Megrendelő az ételallergiáról, ételintoleranciáról nem tájékoztatja a Szolgáltatót, úgy ennek elmulasztásából eredő károkért nem vállalunk felelősséget.

Nem ehető elemek

A torták, dekorációk (figurák, cukorvirágok) tartalmazhatnak nem ehető elemeket, pl. a torták szívószálat a virág dekorációk esetén, ill. az emeletes torták merevítő rudakat a stabilitás céljából, a figurák és a cukorvirágok drótot). A nem ehető elemekről tájékoztatjuk a Megrendelőt.

Megrendelés menete

Megrendelést leadni csak írásban lehet az info@manduladesszert.hu címen. Az egyeztetést követően írásban elküldjük az árajánlatunkat. Az ajánlat Megrendelő általi írásban történő elfogadásával távol levők között létrejött szerződéskötés történik, melyet a Fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelt szabályoz. Amennyiben nem érkezik válasz a küldött árajánlatra, nem jön létre a Felek között a szerződés. Telefonon leadott megrendelést nem áll módunkban elfogadottnak tekinteni.

Tekintettel arra, hogy a termékek gyártása egyedi megrendelés alapján történik, a megrendeléskor 50 %-os előleg megfizetése szükséges. A megrendelés visszaigazolásakor a Szolgáltató elektronikus díjbekérőt küld a Megrendelőnek. A megrendelés csak az előleg megfizetését követően válik véglegessé.

Az árajánlat visszaigazolásával Megrendelő nyilatkozik, hogy a Mandula Desszertstúdió honlapján az Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, az abban foglaltakat tudomásul vette és mint távszerződést elfogadta.

Megrendeléshez az alábbi adatok megadása szükséges:

 • torta íze, szeletszám, dekoráció kiválasztása,
 • kekszek íze, mérete, darabszám, dekoráció kiválasztása,
 • dekorációs elem (figura, cukorvirág) megnevezése, darabszám, szín, méret
 • termék átvételének dátuma
 • megrendelő adatai (telefonszám, számlázási cím, név, e-mail)
 • fizetés módja (készpénz vagy átutalás)

Megrendeléseket hétfőtől szombatig tudunk felvenni, vasárnap szabadnap.

Megrendelés módosítása

A megrendelés írásban módosítható legkésőbb 3 munkanappal az átvétel időpontját megelőzően. Kivételt képeznek a egyedileg készített figurák, cukorvirágok és cukormázas kekszek, melyek elkészítése akár több napot is igénybe vehet. Az ilyen típusú termékek esetében történő módosítást az átvétel előtt 5 munkanappal szükséges jelezni.

Megrendelés lemondása és az elállás joga

A megrendelés lemondására csak írásban van lehetőség, torták esetén legkésőbb 3 munkanappal, míg figurák, cukorvirágok és cukormázas kekszek esetén legkésőbb 5 munkanappal az átvétel időpontja előtt. Ebben az esetben a rendelést töröljük a rendszerünkből és a fizetett előleget, ill. amennyiben a vételár teljes egészében kifizetésre került, úgy a teljes vételárat visszatérítjük a Megrendelő részére.
Amennyiben a Megrendelő megrendeléséről torták esetén kevesebb, mint 3 munkanapon belül, illetve figurák, cukorvirágok és cukormázas kekszek esetén kevesebb, mint 5 munkanapon belül kíván lemondani, úgy a már megfizetett előleget nem áll módunkban visszafizetni.

Az elállás jogát a Fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozza.

 1. § (1) a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállás jogát
  c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
  d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

Panaszügyintézés

A Szolgáltató által forgalmazott termékekkel kapcsolatos panaszok írásban nyújthatók be az info@manduladesszert.hu e-mailen, vagy postai úton a 2040 Budaörs, Jókai u. 7/b szám alatti címre. A panaszra a Szolgáltató 25 napon belül köteles válaszolni írásban a Fogyasztónak. A Szolgáltató a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát 5 évig köteles megőrizni.
Amennyiben a Szolgáltató nem tartja jogosnak a panaszt, úgy azt köteles írásban megindokolni és a Fogyasztó részére tájékoztatást adni a panaszügyintézési lehetőségekről. A Fogyasztó a fogyasztóvédelmi panaszával a lakhely szerinti illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat.
A fogyasztóvédelmi eljárás és a békéltető testületi eljárás a fogyasztó kérelmére indul.